O Kozlovně

Berounská Čertovka sice není tak slavná jako ta na Vltavě v Praze, tajemné kouzlo má ale i ona. A ne ledasjaké. Dýchne na vás okamžitě, vstoupíte-li do nové dominanty v areálu Zajíčkova mlýna. Vítejte v nově otevřené Kozlovně Beroun.

Díky převaze kamene jako hlavního stavebného materiálu se při rekonstrukci nedalo jen tak bourat a kopat. Půdorys a obvodové zdi zůstaly, a tak truhláři museli dělat většinu vybavení na míru. Interiér je tak zcela originální, zasazený do neměnných historických kulis domu. Interiér skýtá hned několik atypicky pojatých sezení, která hostům poskytují určitou dávku intimity, ale současně zachovávají sounáležitost s celou hospodou. „Obzvlášť originální je kruhové sezení v zadní části hospody.
Celkem Kozlovna nabízí téměř 90 míst, kapacitu rozšíří zahrádka s výhledem na Berounku.

Interiér všech Kozloven dbá zejména na detaily a navození příjemné atmosféry. Neustále se objevují originální detaily, jež jsou všude kolem vás, počínaje vstupními dveřmi a konče háčky na oblečení. Originální jsou i masivní stoly s kovovými kopýtky, dlouhé lavice s koženým polstrováním, kozlí reliéfy. Hlavními materiály jsou dřevo, kůže a kov.

 V Kozlovně Beroun ale jasně dominuje přírodní kámen, který dává zdejší restauraci punc jedinečnosti mezi všemi Kozlovnami. Na vše dohlíží majestátní socha Kozla, symbolu stejnojmenného piva. Koncept Kozloven ale nebyl stvořen pouze k opěvování netradičního užitého designu, ale hlavně pro důstojné servírování Velkopopovického Kozla. 

  Naší chloubou jsou ale zejména pokrmy české kuchyně. Maso odebíráme přímo od řezníka, nejčerstvější máme i zeleninu od lokálních dodavatelů. Co se dá vyrobit vlastními silami, to si děláme sami.

minanty v areálu Zajíčkova mlýna. Vítejte v nově otevřené Kozlovně Beroun.

JAK VZNIKÁ PIVO KOZEL?